Karpervissen to the max
Carpcityquest karpervissen op de Lot in Frankrijk

2020 wat een visjaar!

2020 was een zeer bijzonder (vis)jaar om nooit te vergeten. Met één virus en één persconferentie viel al ons werk in de eventbranche weg. Daarna ging alle horeca verplicht op slot, de horeca waar wij vele events voor organiseren. Maanden alleen op kantoor nieuwe concepten bedenken zonder enige duidelijkheid vanuit de overheid. Een nieuwe lockdown, en weer één en weer één. Hernieuwde strijdlust, samen op kantoor met een plexiglas scherm er tussen en besprekingen via Zoom. Een nieuw idee, een nieuwe website. Ondernemers steunen, terug naar de basis. Specifieke ondersteuning voor ons als eventbranche? €0 tot op de dag van vandaag.

Carpcityquest karpervissen op de Lot in Frankrijk
Karpervissen op de Lot in Frankrijk

Kommer & kwel

Was het dan allemaal kommer & kwel? Zeker niet! Ik ben een positief ingesteld mens en kan tegen een flinke stoot, ben gezond en al minstens 30 jaar niet bij een huisarts of ziekenhuis geweest. Daarnaast ben ik niet gevoelig voor psychische klachten, meer dan een luxe in deze tijd. Ik ben ook een buitenmens en corona bracht meer rust dan ooit. Ik heb Nederland en Europa gezien op een manier die nooit meer zal voorkomen en gelukkig zonder zelf besmet te raken tot op de dag van vandaag.

Leeg

Alsof ik in een ander universum was beland liep ik in 2020 over een lege Dam in Amsterdam, slenterde ik langs de Groninger grachten zonder studenten, had ik regionale en internationale treinstellen voor mezelf alleen, vloog ik in lege Boeings naar Frankrijk en Spanje, kwam ik in totaal uitgestorven steden, dorpen en landen terecht en kocht ik spullen in lege winkels. Het woord ‘leeg’ tekent voor mij het jaar 2020.

Sociaal

Niet meer afspreken met vrienden in de kroeg, niet meer uit eten, geen gezellige terrasjes meer pakken, niet meer naar de bios. concertkaartjes bleven liggen op de plank, mijn festivalplannen opgeschort. Wat bleef er dan wel over? Vissen. Vissen mocht en mag gelukkig nog steeds, al zal avond/nachtvissen voorlopig stoppen met een avondklok. De zin in het vissen ontbrak wel steeds vaker en uiteindelijk ook de tijd. Ik red namelijk liever de economie dan bij de pakken neer te zitten fulltime aan de waterkant.

Carpcityquest karpervissen op de Ebro 2020
Karpervissen op de Spaanse Ebro

Zoveel moois

Ik heb de natuur van Frankrijk en Spanje in al haar pracht en stilte mogen aanschouwen zoals je hem nooit meer zult zien. Ik heb het Nederland van lang geleden meegemaakt waarbij mensen meer voor elkaar over hebben. Ik heb de onthaasting van de samenleving meegemaakt, de lege wegen en de schoonste lucht in tientallen jaren. Ik heb geen familieleden met coronaklachten gehad en mijn ouders op leeftijd slaan zich er ook sterk doorheen.

Karpervissen op de Lot in Frankrijk

Al met al was het een bijzonder jaar waarvan we de afloop nog steeds niet weten en dat maakt mensen bang, boos, gefrustreerd en depressief want wij Nederlanders plannen graag alles van A tot Z en het liefst tien jaar vooruit. Dat kan nu al bijna een jaar niet meer en geeft ook een vorm van rust, de rust die al jaren kwijt is.

2021

Voor dit jaar liggen er gelukkig een hoop leuke (vis)plannen in het verschiet met als eerste een mooi 2020 video jaaroverzicht van mijn bijzondere karper jaar. Daarna komt ons buitenland avontuur online met een mega vette stuwmeer video in Spanje. In maart 2021 komt er vervolgens een mega toffe ‘Giveaway’ actie met een bekend karpermerk. Dus abonneer je alvast op www.youtube.com/carpcityquest en geniet mee van mijn visserij. Wil je ondertussen meer mooie karper foto’s bekijken volg dan: https://www.instagram.com/carpcityquest. Ik wens je alvast veel visplezier in 2021

Alvar Besemer
Carpcityquest

karpervissen 2020 jaaroverzicht

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,