Karpervissen to the max

Bietencampagne

Geuren zijn onlosmakelijk verbonden met herinnering. Waren het vroeger de jeugdherinneringen uit Amsterdam waar ik geboren ben, de geuren van de cacaofabriek in oost en daarna de penetrante parfumlucht van de zwaar vervuilde en verdwenen Amstel aftakking waar tegenwoordig de Rembrandt en Philips torens oprijzen.

 

Dikke CCQNu
Tegenwoordig zijn dat voor mij als inwoner van de stad Groningen de geur van Niemeyer’s tabakslucht en de zoetige geur van bietenpulp die elk najaar enkele maanden als een deken boven de stad hangt.


Een terugblik

September 2014: vandaag is de Suiker Unie haar bietencampagne begonnen in Hoogkerk vlak onder de rook van de stad Groningen. Vrachtwagens volgeladen met bieten rijden 24 uur per dag af en aan en de geur van het productieproces hangt als een deken boven de stad, bij de verkeerde windrichting. Het is vroeg in de avond als ik aankom bij het watertje dat ik nu al enkele weken bevis op zoek naar die ene spiegel!. Afgelopen dagen zijn druk geweest: opdrachten, artikelen, bezoekjes die ik allang had moeten plannen en een reportage met een vis bnn-er!. Prachtig allemaal het gaf een goed gevoel maar een avondje relaxed alleen aan de waterkant was er die week niet meer van gekomen en dat had ik even nodig.


Een jaar later

Vanavond zit ik er weer, een jaar later maar in dezelfde maand. Een kort maar krachtige avondsessie staat gepland. Grauwe lucht bedekt de hemel als ik aankom, daarna een kleine sluier van motregen. Het is bewolkt, een graad of twaalf en de wind gedraaid naar noord. Na het inleggen om 21:15 uur dienen de eerste piepjes zich al al snel aan. Vast mijn nieuwe pva combi met vier sterren mix!. Ook probeer ik een nieuwe Martin SB boiliesoort en andere popup vanavond. De laatste paar keer kwamen de aanbeten hier steeds later en later en dat wil ik graag doorbreken. Maximaal vier uur vissen nog liever drie uur, zo heb ik het graag in de avond.


Gezette tijden
Exact twee uur later om 23:15 uur meldt de reciever één korte piep, waarna een run op rechts volgt. Het nieuwe aas wordt duidelijk op prijs gesteld!. Twee uur eerder dan hier de laatste tijd gebruikelijk is schep ik een mooie gave schub. Goed gestemd besluit ik nog even door te gaan, maar het blijft verder stil en daar ben ik dik tevreden mee!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,