Karpervissen to the max

Mokumse taferelen deel II: ‘Boezemgeluk’

Ik ben voor een aantal dagen in de hoofdstad, allereerst is er het teamuitje van Martin SB en daarnaast pak ik gelijk nog wat korte ochtend- en avondsessies op de Amsterdamse wateren. Scrollend door mijn agenda zie ik dat het ruim vier maanden geleden is dat ik hier voor het laatst gevist heb, echt veel te lang geleden!.

 

Teamweekend
Het teamuitje is een groot succes, zo’n speciale verzameling karpervissers maakt je niet snel mee in het ‘viswereldje’, één brok ervaring, deskundigheid, enthousiasme en vooral heel veel outdoor levensgenieters. Na de bbq zijn er de verhalen bij het kampvuur en de nacht vissen op groot water. Tijdens de nacht en het ontbijt worden er ook nog eens instant twee mooie vissen gevangen door de teamleden, de bonus op een gezellig weekend met prachtig weer.

De Amstel CCQWeeromslag
Op zondag ben ik brak en rust ik uit, tentvissen en ik zijn geen goede combinatie. Het slapeloze nachtje van krabbenpiepjes, boeings tellen en voorbijrazend verkeer heeft mij weer eens gesloopt. De maandag wordt mijn dag, ruim vijfentwintig graden en extreem benauwd. Daarover schrijf ik in mijn volgende blog meer. Met de klap van een raketinslag kondigt het noodweer zijn entree aan boven de stad op maandagmiddag. Drie uur nonstop hoosbuien laten een dampsluier achter in de lucht maar de avondtemperatuur blijft toch mooi hangen op zo’n tweeëntwintig graden, na deze omslag is het tijd voor de avondsessie.

De Amstel
Ik doe de Amstelboezem aan op een locatie waar ik eind september vorig jaar tijdens het terugmeldweekend een flinke boezemschub ving. De avond verloopt wederom raar en doodstil net als vorig jaar en dan na drie en half uur wachten is er ineens die knetterharde run. Ik moet alle zeilen bijzetten om de vis te kunnen drillen in het pikkedonker tussen struikgewas en lelieveld. Pas wanneer ik mijn hoofdlamp aanklik en in het landingsnet schijn, zie ik de schim van een bijna kale monsterlijke spiegel. Het brengt mij in extase, wat een beloning voor zo’n korte sessie serieus boezemgeluk!.

MSB-coconut-pop-up

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,