Karpervissen to the max

Deeper Fishfinder

Fishfinders door sommige vissers bejubeld door anderen verguisd, zelf gebruik ik de fishfinder zo nu en dan, waarom?…. niet om fish mee te finden!.

Het uitpeilen van water is soms een hels karwei en kost veel tijd en administratie, daarnaast moet je er ook zin in hebben natuurlijk. Bij mij ontbreekt die zin, ik ben meer van het direct kunnen vissen al gaan daar wel vele observaties aan vooraf. Vorig jaar heb ik de ‘Deeper’ fishfinder aangeschaft, een handig smart apparaatje voor de vooral mobiele visser. De Deeper is op 3 manieren te bevestigen direct aan de hoofdlijn van je hengel, afhankelijk van de hoogte waarop je staat ten opzichte van de waterspiegel. Deeper wordt dan ook ingeworpen met de hengel of sleep je achter je visboot / voerboot aan.

Deeper-fishfinder-CCQ-1Wat kan ik zien?
Bodemverloop, beplanting, temperatuur, diepte, talud en scholen aasvis of individueel zwemmende vissen. Daarbij wordt de exacte diepte en een indicatie van het formaat van de vis aangegeven.

Wat kan ik er nog meer mee? 
Een digitale vangsten agenda (logboek) bijhouden, de actuele weersomstandigheden vinden van jouw locatie zoals temperatuur, mist meldingen, maanstand, luchtvochtigheid, windsnelheid en richting en heel belangrijk de luchtdruk. Ook kan je bijvoorbeeld je scans bewaren zodat je weet hoe het water waar je gevist hebt er ook alweer uitzag onder het oppervlak. De Deeper sluit je aan op je smartphone of tablet en werkt via het bluetooth signaal, bereik circa 50 meter. De lithium batterij van het apparaatje is oplaadbaar d.m.v. een adapter voor thuis of in de auto, de batterij werkt ongeveer 6 uur onafgebroken, indien de Deeper uit het water is schakelt hij zichzelf automatisch uit. Het apparaat heeft een diameter ter grote van een tennisbal en heeft een werpgewicht van 100 gram.

Het voordeel?
Deeper is te gebruiken met IOS en Android en wordt vrijwel maandelijks geupdate met nieuwe gadgets, zo is recentelijk de functie ijsvissen toegevoegd waarmee je door een ijslaag heen kan scannen als je het apparaat er overheen trekt, daarnaast zijn er de talloze instellingen die het apparaatje zo veelzijdig maken en wil je hem ’s nachts gebruiken?, dan is er de nachtmodus en de transparante behuizing waardoor je zijn lichtsignaal kan volgen. Voor mij blijft het gebruik maken van, zodra de scan voltooid is gaan het apparaat en de schermen weer uit, want daar kijk ik al de hele dag op. Hulpmiddelen zijn welkom maar vissen moet gewoon vissen blijven, een beleving waar het blanken ook bij hoort!.

Deeper-fishfinder-CCQ-2

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,