Karpervissen to the max

Het veenwater

Bruin, groen en grijs afgekoeld oppervlakte water van een graad of vijftien, dat is wat ik aantref na twee dagen van zware regenval en windkracht vijf als ik aankom bij het water voor een vroege vogel sessie oppervlakte vissen.

 

Te stil
Ook vandaag geen ideale omstandigheden met een flinke bries en zware bewolking waar het zonnetje heel af en toe doorheen prikt. Het water heeft echt een vies kleurtje gekregen en mijn polaroid zonnebril is amper van toegevoegde waarde deze morgen. Het eerste schubje vindt na twintig minuten het net en daarna gebeurt er uren niks meer.

Veenwater CCQ

Voedselnijd 
Bij een bedje drijfvuil breekt dan toch de voedsel pleuris uit als ik er wat aasjes overheen strooi. Als varkens in de trog verschijnen de grote lippen en wordt alles weggeslurpt waarna ook mijn korst kopje onder gaat. Een helse dril breekt aan waarbij de lijn flink in mijn vinger snijdt en de penhengel bijna dubbelgevouwen staat. De slip ratelt een eind in de rondte en de omstanders kijken nieuwsgierig toe als ik een half uurtje later een mooie spiegel mag begroeten. Hap,slik en ik ben gauw weer weg…..

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,