Karpervissen to the max

Twee kansen twee mogelijkheden

Ik ben niet zo van het voorvoeren, iets dat flink tegen mij heeft gewerkt tijdens de laatste korte karper sessies die veelal eindigden in ‘blanks’. Mij vind je enkele keren achter elkaar op een zelfde water en dan ben ik weer vertrokken, op eenzelfde handeling en omgeving ben ik snel uitgekeken.

Teamoverleg
Voor een teamoverleg beland ik zondag in Amsterdam. Door de zeer gezellige uitloop mis ik maandagochtend een ‘belangrijke’ aasperiode en sta ik vier uur lang in storm en regen naar twee zwijgende Delkims te staren. De spaarzame visuurtjes die ik in Amsterdam kan vissen moeten toch optimaal benut worden!, daarom probeer ik het vandaag nog eens. Het is droog in de ochtend. Wanneer ik na een zoektocht van enkele uren eindelijk activiteit heb gespot breekt de hemel open en begint de zon te stralen.

december-oogst-1-CCQ

Ik ben inmiddels redelijk klaar met dit weer en het hele statische gebeuren opbouwen in de regen trekt mij ook niet zo vandaag. Een afgestorven lelieveld biedt uitkomst. Voorzichtig bibberen de gerafelde bladeren en losse stengels heen en weer. Het is een gok want het water is koud, toch strooi ik een paar handjes brokken en wacht af. Een volgende regenbui trekt aan, de karperactiviteit neemt verder af. Plotseling wordt een lelieblad omhooggeduwd en wat stroperige kolkjes verschijnen. De mond steelt brokjes van het oppervlak, ik leg de mijne er naast. Enkele seconden later wordt hij ondergezogen en sla ik een gat in de lucht, waarna een flinke boeggolf het water in beroering brengt.

december-oogst-2-CCQSpaarzame kansendecember-oogst-3-CCQ
Ik weet hoe laat het is. De aastijden zijn nog maar zo kort in deze maanden en spaarzame kansen moet je echt niet verprutsen, ik baal als een stekker!. Ik wacht en wacht zeker een dik uur, dan verschijnen ze toch weer uit het niets onder de plantenresten vandaan, vier stuks dit keer. De brokjes worden niet weggehapt maar heel subtiel onder gezogen. Voorzichtig besluip ik ze en deponeer de mijne er dichtbij. De overmoedigste van het stel grist hem weg en zet het op een zwemmen.  Een korte dril, een snel fotootje met een ‘ijsklompje’ in mijn handen en de sessie is voorbij. Regen maakt plaats voor druilerige motregen en ik heb mijn pleziertje weer gehad.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,